Parallelle werelden 2006

 Installatie bij AISI in Maastricht

Te zien op youtube : http://www.youtube.com/watch?v=85k_QA4KW7A
Installatie PARALLELLE WERELDEN.
Parallelle werelden gaat over de vermenging van culturen maar ook over de onderlinge verbondenheid van immigranten in hun nieuwe migratiegebied of vaderland.

Tezamen met de omzwervingen van de mens over de aardbol zijn liedjes, verhalen en tradities meegereisd naar alle uithoeken van de wereld.
Mensen hebben zich een andere taal en een nieuwe levenswijze eigen gemaakt maar de oorspronkelijke taal, waardes en tradities en daarmee de verbintenis met hun land van herkomst, blijft lang behouden in eigen kring en in contacten met de bewoners van hun nieuwe vaderland

In de nieuwe wereld verbinden deze liedjes, verhalen en tradities de immigranten met hun landgenoten ter plaatse. Zo raken de werelden elkaar.

De installatie bestaat uit een twintigtal verlichte wereldbollen of globes. Zij symboliseren de verschillende werelden. De tafel toont daarbij afbeeldingen van vele kunstuitingen in de verschillende culturen maar ook van onze tijd.
De installatie wordt ondersteund door verhalen, gedichten, meningen, liedjes van in Nederland wonende migranten die in hun eigen taal uiting geven aan wat zij aan waardes of tradities meegebracht hebben naar Nederland en dit ook uitdragen naar hun directe omgeving.

Hierdoor ontstaat een mix van culturen.

Het geheel is een kakofonie van geluiden, van geroezemoes en gezang, opgenomen bij in Eindhoven en omgeving

Met dank aan:

Takako,( Japan) , Idoia (Merxico) Kostas (Griekenland), Rachel (Congo), Violeta (Bulgarije) , Tanya (Rusland) Maik (Duitsland), Isabella ( Frankrijk), Gaby ( Duitsland), Lisa (Engeland) Mozibar ( Bangladesh), Debraj (India),
Aldona (Polen) Waied (Tunesie), Annamaria (Italie). Aicha (Marokko) Ersma (Irak), Elida (Costa Rica), Sonja (Indonesie), Binnur (Turkije), Alexandra (Duitsland).

IMG_2973

4,2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s